matematykaszkolna.pl
naszkicuj wykresy funkcji Madzik: Naszkicuj wykres funkcji: f(x)=12x+2 ; g(x)=32f(x)
9 lut 12:01
5-latek: rysunek
 1 
Jest to wykres y=

+2
 2x 
9 lut 12:07
Madzik: ale jak zrobić drugi wykres na podstawie tego? na tym mi zależało
9 lut 12:40
Kaja: 5−latku mam pytanie do Ciebie. Jak robisz wykresy i inne rysunki tu na forum?
9 lut 12:41
5-latek: Kaju wczoraj dobre duszyczki nauczyli mnie robic takie wykresy Opcja rysuje Potem jak sie zaladuje to klikasz na rysunek z ukladem wspolrzednych uklad wspolrzednych i potem zeby nie miec takich waziutkich kraterczek przesuwasz sobie w gore i w dol i klikajac zatwierdzasz Teraz jest tam taka krattka gdzie jest napisane y= ...... wpisujes tam wzor funkcji i likasz na uklad z wykresem obok . Mysle ze zrozumialas moje wypociny emotka
9 lut 12:54
Kaja: no a jak już narysuje sobie to to jak to "wrzucic" na forum? no własnie z tym mam problem. rysowałam rysunki i to sie jakoś nie dało wrzucić: (
9 lut 13:00
5-latek: rysunek
 3 3 1 3 
a g(x)=

f(x)=

(

+2)=

+3
 2 2 2x 4x 
9 lut 13:02
5-latek: Dajesz −−−−zobacz podglad i poczekaj az sie zaladuje a potem wyslij emotka
9 lut 13:05
5-latek: rysunekA jak klikniesz na ikone z litera T to mozesz wpisywac litery (male i duze) i cyfry I jak klikniesz na kolor to masz litery kolorowe i wykresy tez emotka
9 lut 13:09
Kaja: ok. dzięki jak będę miała okazję to wypróbujęemotka
9 lut 13:23