naszkicuj wykresy funkcji
Madzik: Naszkicuj wykres funkcji:
f(x)=12x+2 ; g(x)=32f(x)
9 lut 12:01
5-latek:
9 lut 12:07
Madzik: ale jak zrobić drugi wykres na podstawie tego? na tym mi zależało
9 lut 12:40
Kaja: 5−latku mam pytanie do Ciebie. Jak robisz wykresy i inne rysunki tu na forum?
9 lut 12:41
5-latek: Kaju wczoraj dobre duszyczki nauczyli mnie robic takie wykresy
Opcja rysuje
Potem jak sie zaladuje to klikasz na rysunek z ukladem wspolrzednych uklad wspolrzednych i
potem zeby nie miec takich waziutkich kraterczek przesuwasz sobie w gore i w dol i klikajac
zatwierdzasz
Teraz jest tam taka krattka gdzie jest napisane y= ...... wpisujes tam wzor funkcji i
likasz na uklad z wykresem obok .
Mysle ze zrozumialas moje wypociny
9 lut 12:54
Kaja: no a jak już narysuje sobie to to jak to "wrzucic" na forum? no własnie z tym mam problem.
rysowałam rysunki i to sie jakoś nie dało wrzucić: (
9 lut 13:00
5-latek:

| | 3 | | 3 | | 1 | | 3 | |
a g(x)= |
| f(x)= |
| ( |
| +2)= |
| +3 |
| | 2 | | 2 | | 2x | | 4x | |
9 lut 13:02
5-latek: Dajesz −−−−zobacz podglad i poczekaj az sie zaladuje a potem wyslij
9 lut 13:05
5-latek:

A jak klikniesz na ikone z litera T to mozesz wpisywac litery (male i duze) i cyfry
I jak klikniesz na kolor to masz litery kolorowe i wykresy tez
9 lut 13:09
Kaja: ok. dzięki jak będę miała okazję to wypróbuję
9 lut 13:23