wartość bezwzględna
byby: mam np. x−3=|x+2|
mogę to zrobić przedziałami lub "tradycyjnie" czyli x+2=x−3 lub x+2=−x+3, tylko że muszę
postawić warunek, że x−3≥0
a co w przypadku gdyby była nierówność x−3<|x+2| czy x−3>|x+2|? co trzeba zrobić by rozwiązać
to tą drugą metodą? czy tutaj trzeba stawiać jakiś warunek?
9 lut 11:44
Ajtek:
Tak.
9 lut 11:45
Ajtek:
Sorry, nie

To jest nierówność. Jeszcze się nie obudziłem

.
9 lut 11:49
byby: czyli żadnego warunku nie muszę stawiać?
9 lut 11:51
5-latek: Witaj
Ajtek 
Chyba masz ladny sen ze sie jeszce nie obudziles
9 lut 11:52
Ajtek:
Przy nierównościach nie

.
Cześć
5−latek. Sen, nie sen, ale jakiś zamroczony jestem

.
9 lut 12:22
5-latek: A moze nadrabiasz sylwestra
9 lut 12:23
Ajtek:
No właśnie nie. Jakaś rozleniwiona niedziela
9 lut 12:24
5-latek: Masz chyba racje. Ta pogoda wiosenna tej zimy chyba tak dziala
9 lut 12:26
Ajtek:
Coś w tym jest, u mnie piękne słońce i ciepełko.
9 lut 12:27