funkcja x - [x] wykres >>>
gadzik: Na rysunku przedstawiono wykres funkcji f : R>R okreslonej wzorem f(x) = [x] gdzie [x] oznacza
najwieksza liczbe calkowita nie wieksza od x . Naszkicuj wykres funkcji g: R>R okreslonej
wzorem g(x) = x− [x] . TUTAJ TEN RYSUNEK
http://naforum.zapodaj.net/0296cfccece3.jpg.html
nie wiem w ogole skad sie co bierze czytalem
dzial czesc ulamkowa na .pisz ale nie czaje tego wcale
9 lut 10:29
Aga1.: [0]=[0,1]=[0,21]=...=[0,8991]=[0,999...9]=0
f(x)=[x]
dla x∊<0,1) f(x)=0
9 lut 10:40
gadzik: 1 linika ktora pani napisala to chodzi chyba o to ze calkowita z ulamka mniejszego od jeden
bedzie zero to rozumiem ale nastepna linika to calkowicie nie wiem o co pani chodzi
9 lut 10:57
gadzik: prosze o pomoc zadanie to jest mi bardzo potrzebne
9 lut 11:37