dgs: | ⎧ | xy=x+2r | |
| ⎨ | xy=x+7r |
|
| ⎩ | x+xy+xy=39 | |
Potrafi to ktoś rozwiązać?
8 lut 23:01
sushi_ gg6397228:
zacznij od poczatku; tresc zadania jest następująca:.....
8 lut 23:03
ICSP: z dwóch pierwszy równań masz od razu r = 0
a skoro xy = x to y = 1 i z trzeciego łatwo policzyć, że x = 13
x = 13
y = 1
r = 0
8 lut 23:05
dgs: Nie wiem skąd to zadanie, po prostu muszę wyznaczyć x i y
8 lut 23:06
dgs: skąd r=0?
8 lut 23:07
ICSP: z dwóch pierwszych równań
8 lut 23:08
dgs: to przeczytałem ale jakim sposobem?
8 lut 23:09
ICSP: porównaj je. Masz w obydwu równaniach po lewej stronie xy więc możesz przyrównać do siebie
prawe strony.
8 lut 23:10
dgs: aha, teraz rozumiem dzięki
8 lut 23:13