punkty
zadanie: czy wzor na punkt podzialu odcinka w R3 jest taki sam jak w R2 tylko zamiast 2 wspolrzednych
sa trzy ?
8 lut 22:33
zadanie: ?
8 lut 22:52
zadanie: to samo jezeli chodzi o srodek odcinka
8 lut 22:56
zadanie: wzory sa analogiczne?
8 lut 22:56
pigor: ..., no wiesz
8 lut 23:05
zadanie: chce sie upewnic
8 lut 23:06
zadanie: czyli tak?
8 lut 23:21
zadanie: ?
9 lut 00:00
zadanie: ?
9 lut 00:13
zadanie: to te wzory sa rowniez prawdziwe w R3?
9 lut 10:27
zadanie:

oblicz objetosc czworoscianu ABCD gdzie A=(0, 0, 0), B=(1, 2 , 3), C jest punktem przeciecia
srodkowych trojkata A,B, (3,2,1) a D jest punktem podzialu odcinka o koncach B i (7,2,1) w
proporcji 3:1.
punkt przeciecia srodkowych trojkata dzieli kazda srodkowa w stosunku 2:1 (liczac od
wierzcholka)
niech punkt E bedzie srodkiem odcinka o koncach B i (3,2,1).
E=(2,2,2)
| | 1 | | 2 | | 4 | | 4 | | 4 | |
czyli punkt C= |
| A+ |
| E=( |
| , |
| , |
| ) |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
| | 1 | | 3 | | 11 | | 3 | |
punkt D= |
| B+ |
| [7,2,1]=( |
| ,2, |
| ) |
| | 4 | | 4 | | 2 | | 2 | |
| | 1 | |
objetosc czworoscianu ABCD= |
| |det(AB→, AC→. AD→)| |
| | 6 | |
dobrze?
9 lut 11:08
zadanie: ?
9 lut 12:52
zadanie: moge prosic o sprawdzenie?
9 lut 14:30
zadanie: ?
9 lut 16:25