sd
Hubert : Rozwiąż równanie
x3lxl+6x2=0
8 lut 18:36
MQ: x2(|x|+6)=0
8 lut 18:39
5-latek: dla x≥0 jest x4+6x2=0 a to juz sobie roziwaz
dla x<0 jest −x4+6x2=0 to samo
8 lut 18:39
Hubert : x2=lxl
to jest prawda ?
8 lut 18:42
Hubert : x4+6x2=0
x2(x2+6)=0
x2=0 v x2=−6
x=0
?
8 lut 18:45
Marcin: √x2=|x|, to jest prawda
8 lut 18:45
MQ: Sorry, miało być:
x2(x*|x|+6)=0
nie zauważyłem, że tam jest x3, a nie x2
8 lut 18:45
5-latek: To jest problem x2=−6 to x= no wlasnie ile?
Pytanie zasdnicze . czy istnieje pierwiastek stopnia drugiego z liczby ujemnej ?
8 lut 18:50
Hubert : mq i co dalej z tym mogę zrobić ?
8 lut 18:51
MQ: Tam jest x*|x| + 6, więc x=−√6
8 lut 18:52
Hubert : x*lxl+6=0
x*lxl=−6
8 lut 19:00
Hubert : co dalej?>
8 lut 19:00
Hubert : jest tam ktoś? xd
8 lut 19:08
Hubert : halooo pomocy
8 lut 19:20
Marcin: No rozwiąż te dwa równania, które podał Ci 5−latek.
x4+6x2=0 i −x4+6x2=0 i patrz czy rozwiązania są w dziedzinie.
8 lut 19:24
Hubert : skad on to wziął?
8 lut 19:28