| √ 2 | ||
cos fi | ||
| 2 |
| −√2 | ||
sin fi | ||
| 2 |
| 7 | 7 | |||
(1−i)11=(√2)11(cos11* | pi+isin11* | pi)= liczę liczę i wychodzi mi | ||
| 4 | 4 |
| √ 2 | i√ 2 | |||
(√2)11( | + | ) | ||
| 2 | 2 |
| 7 | 5 | π | √2 | |||||
cos(11 * | π) = cos( | π) = cos(π + | ) = − | , z sinusem podobnie | ||||
| 4 | 4 | 4 | 2 |
| 77 | 3 | √2 | ||||
cos | π=cos− | π=− | ||||
| 4 | 4 | 2 |
| 77 | 3 | √2 | ||||
sin | π=sin− | π=− | ||||
| 4 | 4 | 2 |
| √2 | (√2)12 | 26 | ||||
(√2)11* | = | = | =25=32 | |||
| 2 | 2 | 2 |