ciagi geometryczne
Szymek: Znajdz takie liczby rzeczywiste x , aby ponizsze liczby tworzyly ( w podanej kolejnosci ) ciag
geometryczny : x−3 , 2x−6 , 4x
8 lut 17:34
Marcin: (x−3)4x=(2x−6)2
8 lut 17:35
Szymek: tyle wiemy , co dalej ? cale zadanie do rozwiazania z watpliwosciami
8 lut 17:38
5-latek: No bez jaj .
Nie potraficie wymnozyc nawiasu ? a prawa strona to przeciez wzor skroconego mnozenia
8 lut 17:42
Szymek: nie nasz poziom ziomeeek jestesmy korasami z matmy
8 lut 17:44
Ajtek:
Szymek to bierz się za naukę, my za Ciebie matury nie napiszemy

.
8 lut 17:47
Szymek: zrezygnowalismy z matury
8 lut 17:58
Szymek: a22 = a1 * a3
(2x−6)2 = (x−3) : 4x
2x2 − 2 * 2x * 6 + 62 = 4x2 − 12x
2x2 − 24x + 36 = 4x2 − 12x
Co dalej?
8 lut 19:04