Rozwiąż...
bella: zad1 Sprawdż, czy podane równania są równoważne:
| | x−8 | |
a)3(x−4)=x+4 oraz |
| =0
|
| | x+4 | |
b)x
2=4 oraz x=2
c)2x−6(x+1)<2 oraz x+2>0
d)x
2*x≥0 oraz x≥0
zad2 Rozwiąż równania i nierównosci:
d)4x−5>6x
e) 4x≤4(x+8)
g) 2(x−3)+6<2x
A oto rozwiązania:
zad1
a)nie
b)nie
c)tak
d)tak
zad2
a)x=1
b)x=−4
c)równanie sprzeczne
e)x∊R
f)x∊(−∞,−1>
g)x∊∅
Może wam się uda to rozwiązać,bo ja siedze nad tym 3 godz i nic. Wychodzi mi inaczej niż w
rozwiązaniu.
Z góry dziękuję za podjęcie się trudu w rozwiązaniu tych zadań.