matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy MATURA
Carla:
Wykaż, że log
a
b+lob
a
c=log
a
bc
8 lut 15:13
bis:
a
x
= b i a
y
= c x = log
a
b i y = log
a
c b*c = a
x
* a
y
= a
x + y
x + y = log
a
(bc) log
a
b + log
a
c = log
a
(bc)
8 lut 15:31
Carla:
DZIĘKUJĘ
8 lut 15:37