matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sinx i cosx
matiass05:
Oblicz sinx i cosx, jeśli:
1
π
a) cos2x =
i x∊ (0;
)
8
2
12
3
b) sin2x =
i x∊(π;
π)
13
2
3
√
5
π
c) sinx + cosx =
i x∊(0;
)
5
2
π
√
5
3
d) cos(x+
) =
i x∊(π;
π)
4
5
2
8 lut 13:23
asdf:
frytki tez przyniesc? wlasne obliczenia pierw...
8 lut 13:27