matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stozek
błagam teraz:
Tworząca stożka jest nachylona do podstawy pod kątem 60 pole powierzchni bocznej stożka jest równe 162π oblicz objętość stozka
8 lut 12:08
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/forum/236201.html
8 lut 12:09
dero2005:
P
b
= πrl = 162π rl = 162
r
1
= cos60
o
=
⇒r =
l
2
l = h =
√
l
2
− r
2
=
πr
2
h
V =
=
3
8 lut 12:24