matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązać nierówność
gosia:
arctg(3x
2
− 13) >
π
4
? ktoś coś?
7 lut 23:36
wredulus_pospolitus:
π
π
arctg x =
<=> x = tg(
)
4
4
π
stąd (3x
2
−13) = tg
= ....
4
rozwiązujesz to równanie kwadratowe
7 lut 23:46