| n+5 | ||
limn→∞ [ | ]n+1 ![]() | |
| n+1 |
| n+5 | n+1+4 | n+1 | 4 | 4 | |||||
= | = | + | = 1 + | ![]() | |||||
| n+1 | n+1 | n+1 | n+1 | n+1 |
| 4 | ||
= limn→∞ ( 1 + | )n+1 = ... | |
| n+1 |
bardzo bardzo bardzo dziękuję
| n + 5 | n+5 | n + 5 | ||||
an = ( | )n +1 = | *( | )n = | |||
| n + 1 | n + 1 | n + 1 |
| 1 + 5n | ( 1 + 5n)n | |||
= | * | |||
| 1 +1n | ( 1 + 1n)n |
| 1 +0 | e5 | |||
lim an = | * | = 1*e4 = e4 | ||
| 1 + 0 | e |
| n + 5 | n+5 | n + 5 | ||||
an = ( | )n +1 = | *( | )n = | |||
| n + 1 | n + 1 | n + 1 |
| 1 + 5n | ( 1 + 5n)n | |||
= | * | |||
| 1 +1n | ( 1 + 1n)n |
| 1 +0 | e5 | |||
lim an = | * | = 1*e4 = e4 | ||
| 1 + 0 | e |