Oblicz dziedzine funkcji i miejsca zerowe.
Paula: f(x)=x2−1/x2 +1
7 lut 20:14
zośka: Df=R
7 lut 20:17
Piotr:
z tego zapisu wynika D=R/{0}
7 lut 20:17
zośka: Miejsca zerowe; x2−1=0
(x−1)(x+1)=0
x=−1 i x=1
7 lut 20:18
zośka: | | x2−1 | |
Myślę, że chodziło o funkcję f9x)= |
| tak? |
| | x2+1 | |
7 lut 20:19
zośka: | | x2−1 | |
Myślę, że chodziło o funkcję f(x)= |
| tak? |
| | x2+1 | |
7 lut 20:19
Ajtek:
Słuszna uwaga Piotr.
7 lut 20:19
zośka: | | x2−1 | |
Myślę, że chodziło o funkcję f(x)= |
| tak? |
| | x2+1 | |
7 lut 20:20
Piotr:
Dzięki
Ajtek
7 lut 20:21
Paula: Dziękuje zośka
7 lut 20:21