pochodna funkcji w punkcie z definicji
doktorek:
pochodna funkcji w punkcie z definicji
f(x) = ln2x
x0 = 2
7 lut 18:42
PW: Z definicji czyli badamy granicę ilorazu różnicowego. Napisz ten iloraz i z czym jest problem.
7 lut 18:49
doktorek: nie rozumiem
7 lut 19:17
doktorek: pomocy
7 lut 19:30
Mila:
| | ln(2*(2+h))−ln(2) | |
limh→ |
| = |
| | h | |
| | | | 1 | | h | |
=limh→0 |
| =limh→0 |
| *ln(1+ |
| )= |
| | h | | h | | 2 | |
| | h | | 1 | |
=limh→0ln[(1+ |
| )2h]12=lne12= |
| |
| | 2 | | 2 | |
7 lut 20:14