Wyznaczyć asymptoty funkcji
kar: a) wszystkie
f(x)= 1ex−1
b) ukośne i pionowe
f(x)= x3−4x2−8
c)wszystkie
f(x)= x3−4x2−12
7 lut 15:38
wredulus:
Wiesz jak sie wyznacza asymptoty
7 lut 15:38
kar: Ani trochę...Wiem tylko, ze należy najpierw wyznaczyć dziedzinę
7 lut 15:39
wredulus:
Kar ... to powiedz mi ... co robiles/−as na wykladach i cwiczeniach

Masz jakies notatki

Masz ksiazke/cwiczenia z analizy
7 lut 15:42
kar: Dobra, chodzi o to, że nie kumam jak mam obliczyć te granice w punktach. Tzn. np. w a) D=R\{0}.
Liczę lim0−=1e0−1
7 lut 15:56
kar: Tylko jaki ma być wynik tej granicy? Tego nie wiem...
Dla mnie jest to 10 czyli 0
7 lut 15:57