matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dlaczego log_ex=lnx
Hary:
dlaczego log
e
x = lnx
7 lut 15:22
J:
Bo podstawą logarytmu naturalnego jest liczba "e" i jej nie piszemy.
7 lut 15:25
wredulus:
To jest pytanie tego samego typu jak: dlaczego (sinx)
2
= sin
2
x
7 lut 15:40