Pochodna funkcji z wykladnikiem e do -x
Mateo 584: Witam i bardzo prosze o pomoc gdyz nie wiem jak to ugryzc
Jak obliczyc pochodna funkcji gdzie e jest do potegi −x
f(x)=(x+2)*e−x
Dziekuje i pozdrawiam
7 lut 14:54
J: Ze wzoru na iloczyn funkcji.
7 lut 14:55
J: Ściślej wzór na pochodną iloczynu.
7 lut 14:56
Janek191:
[ e−x ] ' = e−x *( − x)' = − 1 *e−x = − e−x
7 lut 14:58
Janek191:
[ e−x ] ' = e−x *( − x)' = − 1 *e−x = − e−x
7 lut 14:58
J: Tutaj jest iloczyn fukkcji
7 lut 14:59
Mateo 584: czyli dziedzina tej funkcji beda wszystkie liczby rzeczywiste?
7 lut 15:08
Mateo 584: i dziekuje za pomoc
7 lut 15:08