OBLICZYĆ POLE OBSZARU OGRANICZONEGO
Deee: OBLICZYĆ POLE OBSZARU OGRANICZONEGO
−parabolą y=2x−x2
− krzywą x+y=0
7 lut 14:10
Godzio:

∫
03(2x − x
2 − (−x))dx
7 lut 14:23
Deee: do tego etapu doszłam, jak to dalej obliczyć?
7 lut 15:35
Godzio:
Całki z wielomianu nie umiesz policzyć

?
| | xa + 1 | |
∫xadx = |
| + C dla a ≠ − 1 |
| | a + 1 | |
7 lut 15:37
wredulus:
Deee ... a calki potrafisz liczyc
7 lut 15:37
Deee: nie
7 lut 15:46
Deee: wyszło mi 0, robie coś nie tak
7 lut 15:50
Godzio:
Coś tak, proponuję wrócić do całek nieoznaczonych, nauczyć się ich, a później iść dalej. Co to
będzie jak będą całki podwójne i potrójne ?
7 lut 16:17