logarytmy prosze o rozw w miare mozliwosci wszystkich zadan
logg 22: 1)oblicza)log2 − 0,25b)log3/5 0,362)oblicza)62−log6 9b)81/3log2
1)oblicz
a)log2 − 0,25
b)log3/5 0,36
2)oblicz
a)62−log6 9
b)81/3log2 9
3)uprość wyrażenie
a)81log9 5 + 27log3 4 + 4log2 %
b)−log3log9pierwiastek stopnia 3 z pierwiastka stopnia 9 z 9
4)oblicz
a)log5 0,5 + 2log5 20 − 3log5 2
5)wyznacz x
a)log2(x+2) −2 log2 pierwiastek z 3=1
b)log(x2+2)= log (x+7)
c)log2/3= − 1/3
6)oblicz
log3 7 * log5 3 * log7 5 −1
7)wiedząc że log3 5=1,465 log3 2=0,631 oblicz:
a)log5 2
b)log2 3
c)log2 75
d)log2 6
e)log5 2/3
7 lut 12:54