Dziedzina
asdf: Dziedzina:
lnx≠0
x>0
Dobrze jest ?
7 lut 01:20
Godzio:
Dobrze, tylko trzeba wyznaczyć tą dziedzinę, a nie tylko napisać warunki
7 lut 01:25
asdf: 1
o
lnx≠0
e
lnx≠e
0
x≠1
x>
x>0
D=(−
∞;0)∪(0;1)∪(1;+
∞)
7 lut 01:28
zawodus: A skąd masz liczby ujemne?
7 lut 01:42
asdf: Nie rozumiem.
7 lut 01:43
Godzio:
x > 0 i x ≠ e
D =(0,e) U (e,∞)
7 lut 01:48
ICSP: uchu chu, Godziu
D : x ∊ (0 ; +∞)\{1}
7 lut 01:54
Godzio:
No, 1
7 lut 01:55
ICSP:
7 lut 01:56
asdf: Może ktoś pokaże mi w takim razie jak powinien rozwiązać
lnx≠0
7 lut 01:59
Godzio:
lnx ≠ 0 ⇔ e0 ≠ x ⇔ x ≠ 1
7 lut 02:00
asdf: Czyli dobrze rozwiązałem ? A źle zapisałem dziedzinę ?
7 lut 02:01
asdf: Czyli Dziedzina to:
D=(0;+∞)
7 lut 02:02
Godzio:
Tak
7 lut 02:03
Godzio: Bez 1
7 lut 02:03
asdf: hehe ok
7 lut 02:10