matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowod/ f.kwadratowa
Kubson:
udowodnij ze funkcja f(x)=(a−x)(b−x)−4 ma dla dowolnych a i b dokładnie 2 miejsca zerowe
7 lut 00:31
Eta:
f(x)= ......... =x
2
−(a+b)x+ab−4 Δ= (a+b)
2
−4ab+16= (a−b)
2
+16 >0 dla dowolnych a i b
7 lut 00:52