matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Cześć, proszę o proste wytłumaczenie :)
Jo:
Zbiór R\{1} jest zbiorem wartości funkcji: A. f(x)=
1
x−1
B. f(x)=
x+1
x+1
C. f(x)=
x
x−2
6 lut 22:14
Janek191:
C.
x
x − 2 + 2
2
f( x) =
=
= 1 +
; x ≠ 2
x − 2
x − 2
x − 2
ZW = R \ { 1}
6 lut 22:33