Oblicz wartość wyrażenia w
Saddamkcn: | | 2f( 2) | |
oblicz wartość wyrażenia w= |
| wiedząc że funkcja f posiada miejsca zerowe −3 |
| | f(−2) | |
i 2
6 lut 20:49
Eta:
..=0
6 lut 20:50
6 lut 20:50
Eta:

f(x)=a(x+3)(x−2) ⇒ f(3)= a*6*1= 6a f(−2)= a*1*(−4)= −4a
to: w= ............
6 lut 20:52
Eta:
i a≠0
6 lut 20:54
Saddamkcn: dzięki
6 lut 20:54
6 lut 20:56
Eta:
Uprość "a" , bo a≠0 i podaj wynik
6 lut 20:58
Saddamkcn: czyli w=−3a czy −3
6 lut 20:59
Eta:
−3
6 lut 20:59
Saddamkcn: ok dzięki bardzo
6 lut 21:00