matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownania
Mateusz:
3/(x
3
+8)−1/(x
2
−4)=2/(x
2
−2x+4) Rownania wymierne
6 lut 20:31
Jolanta:
x
3
+8=x
3
+2
3
=(x+2)(x
3
−2x+2
2
) x
2
−4=(x+2)(x−2)
6 lut 20:39