Łatwe zadanko
Perr: f(x)=2+
x+1x+3....
Może ktoś pomóc?
f(x)=2+
x+1x+3=
x+1x+3+2 do takiego stopnia doszedłem i się pogubiłem
6 lut 19:29
Hajtowy: A co masz z tym zrobić?
6 lut 19:30
MathNazi: Ale co masz tutaj zrobić?
6 lut 19:30
Perr: Naszkicuj wykres funkcji f. Rozwiąż równanie f(x)=x. Z rysowanie to nie ma problemu, tylko
rozwiązać
6 lut 19:31
5-latek: Pewnie narysowac wykres tej funkcji i odczytac wlasnosci tej funkcji
6 lut 19:32
Perr: f(x)=x−1x+3=(x+3)−4x+3+2=−4x+3+5 tak mi wyszło, czy to dobrze?
6 lut 19:38
Hajtowy: fuck, nic nie widać.... zapisz to stosując U a nie u jako ułamka
6 lut 19:44
Perr: | | x−1 | | (x+3)−4 | | −4 | |
f(x)= |
| +2= |
| +2= |
| +5 |
| | x+3 | | x+3 | | x+3 | |
6 lut 19:47
6 lut 19:48
Perr: Nie rozumiem Twojej propozycji
6 lut 19:49
Perr:
6 lut 19:57