1 | 1 | |||
a) | + | |||
x21 | x22 |
x2 | x1 | |||
b) | + | |||
x1 | x2 |
−b | ||
x1+x2= | ||
a |
c | ||
x1X2= | ||
a |
x22+x12 | ||
= | ||
x12*x22 |
(x1+x2)2−x1*x2 |
| ||||||||||||||||||
= | |||||||||||||||||||
|
|
b2−ac | a | b2−ac | ||||
= | * | = | ||||
a2 | c | ac |
x2 | x1 | x22+x12 | (x1+x2)2−2x1*x2) | ||||||||||
+ | = | = | = | ||||||||||
x1 | x2 | x1*x2 |
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |