płaszczyzna
carlo: Dane są trzy punkty A = (1,0,0), B = (1,1,0), C = (2,1,1).
a) wyznaczyć równanie płaszczyzny ABC,
b) wyznaczyć równanie tej płaszczyzny prostopadłej do płaszczyzny ABC,
która zawiera punkt D = (0,0,0)
6 lut 17:57
carlo: Pomoże ktoś z tym zadankiem?
Chociaż jakieś wskazówki...
6 lut 18:19
Krzysiek: a)wektor normalny szukanej płaszczyzny obliczysz licząc np.:
ABxAC (gdzie 'x' to iloczyn wektorowy)
6 lut 18:28
AS: Chłopie kochany,przyklej się do krzesła,jeżeli z tak
podstawowymi zadaniami masz problem.
6 lut 19:11