przyrównaj
proszę o pomoc: U(x)= (a−4)x
3+(a−4)*x
3+a
2x
2+x+a
W(x)= (x
3+5a*x
2+x−5)
wiem, że mam to jakoś przyrównać, ale się gubię
6 lut 17:50
Ajtek:
Zapisz poprawnie.
6 lut 17:52
proszę o pomoc: Jedna pomyłka W(x) jest bez nawiasu. A poprawnie czyli?
6 lut 17:56
Ajtek:
Wielomian U(x) wygląda dziwnie (a−4)x
3+(a−4)x
3
6 lut 18:22
proszę o pomoc: Tak jest podane

może pomyłka w poleceniu
6 lut 18:32
Ajtek:
Bzdury jakieś wychodzą.
Zakładając że U(x)=(a−4)x3+a2*x2+x+a
W(x)=1x3+5a*x2+x−5
a−4=1
5a=a2
a=−5
Nie są sobie równe.
6 lut 18:38
proszę o pomoc: Okej, trudno. Dziękuję za chęci.
6 lut 18:39