liczba rozwiązań w zależności od parametru;
Lemon: Liczba rozwiązań w zależności od parametru;
Mam podać liczbę rozwiązań równania f(x)=k2
i takie pytanie:
Dlaczego k2 jest traktowane jako prosta, a nie parabola?
bo dla mnie to jest parabola, ale rysując wykres funkcji f(x) i wykres paraboli
w jednym układzie, nie bardzo można coś zauważyć.
gdyby komuś zależało na wzorze, to f(x)=|2x−4|+1
6 lut 16:55
qwerty: up
6 lut 17:40
Lemon: up
6 lut 18:33
Mila:
k jest stałą, to k2 też jest stałą.
6 lut 18:36
ICSP: f(x) = k2
Czy dla Ciebie x = k ?
6 lut 18:36
Lemon: A czy czytasz ICSP ze zrozumieniem?
Dziękuję.
6 lut 18:37