Policzyć na podstawie wzorów pochodnych funkcji. Pomoże ktoś :)?
Emil123:
1/2 log * tgx + log * cosx=?
6 lut 11:37
J: Skorzystaj ze wzoru na pochodną iloczynu.
6 lut 11:38
Eta:
Ten zapis, to bzdury!
6 lut 11:38
J: Racja, teraz to zauważyłem
6 lut 11:38
Patronus: nie ma czegoś takiego jak "log". Jeśli logarytm to z czegoś a tu jest log * ...
6 lut 11:39
Emil123: 1/2 ln*tgx+ln*cosx= może tak,, bo źle przepisałem
6 lut 11:58
wredulus_pospolitus:
ale nadal "ln" −−− nie ma czegoś takiego
| | 4 | |
to tak jakbyś napisał/−a "sin" albo |
| albo √ albo (x+ ) |
| | | |
6 lut 12:00
Ajtek:
Nadal bzdury.
6 lut 12:01
Emil123: może takie coś. arctg+ln√x+11−x
6 lut 12:12
J: Człowieku arctg − czego ?
6 lut 12:14
wredulus_pospolitus:
czy ty kuźwa zrozumiesz ... piszesz bzdury ... nie ma czegoś takiego jak "ln " czy też "arctg
"
tak samo jak nie ma √
6 lut 12:17
J: Widzę "wredulus", że ciśnienie Ci rośnie

, ale nie dziwię się
6 lut 12:19
wredulus_pospolitus:
J ... no bo ile razy można przerabiać to samo
no ale tak to jest jak ktoś bezmyślnie przepisuje z tablicy nie mając bladego pojęcia o co
chodzi, a co najgorsze ... Emil to chyba student/−ka
6 lut 12:20
Emil123: Akurat, to przesłał nam wykładowca. Rozumie, że moge Ci ciśnienie podnieść, z czego z góry
przepraszam.
6 lut 12:22
Eta:
A może taki jest zapis:
6 lut 12:23
wredulus_pospolitus:
Emil ... z całym szacunkiem ... ale żaden wykladowca (chyba że on sam matury nie zdał) nie
napisałby "ln * sinx" lub "arctg = ...."
a jeżeli coś takiego napisał to z głębi serca polecam uciekać z tej uczelni bo kadra tej
uczelni prezentuje poziom niższy niż poziom statystycznego ucznia 1 klasy LO.
6 lut 12:24
Eta:
"1 LO" ?
6 lut 12:25