oblicz
majkel dżekson: bardzo prosze o pomoc

!
1.oblicz:
a. [1− (100− 0,625/0,125−0,095)*0,00001]*100
b. [0,72− (10 − 9,99999/1,1−0,0011)*0,625]: 0,225
2. dane są dwie liczby: A = [(140 i 7/30 − 138 i 5/12) : 18 i 1/6 ] /0,002
B= [ (6 i 3/5 − 3 i 3/14) * 5 i 5/6 ]/(21−1,25) :2,5. która
z liczb jest większa: 0,2% A czy 4%B?
3. uporządkuj zbiór rosnąco:A= {0,33; 0,3; 1/3; 0,333; 0,334; 0,4}
4. wyznacz liczbę odwrotną do liczby a= 1/2 + 3,75 − 2,75.
5. zamień ułamki dziesiętne na zwykłe i oblicz [ −1 i 2/7 * 0,(7) + 9, (7):1,(2) ]
2