matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygnometria
Uczeń - Jan:
mam rozwiazac rownosc cos2x − cos8x + cos6x = 1 ktos pomoze
6 lut 00:21
Eta:
cos2x+cos6x= cos8x+1 2cos(4x)*cos(2x)=2cos
2
(4x) 2cos(4x)[cos2x−cos(4x)]=0 cos(4x)=0 v cos2x=2cos
2
(2x)−1 ⇒ dokończ .............
6 lut 11:26