| cosx | ||
2) Sprawdź ,że funkcja f(x)= | jest nieparzysta | |
| x3 |
| cos x | ||
2) f(x) = | ? | |
| x3 |
| cos ( − x) | cos x | cos x | ||||
f( − x) = | = | = − | = − f( x) | |||
| ( − x)3 | − x3 | x3 |
| cos ( − x) | cos x | cos x | ||||
f( − x) = | = | = − | = − f( x) | |||
| ( − x)3 | − x3 | x3 |
| cos x | ||
f(x) = | ||
| 3 + cos x |
| cos ( − x) | cos x | |||
f( − x) = | = | = f(x) | ||
| 3 + cos ( − x) | 3 + cos x |
| 3 | ||
b={(x,y) : y≤ | x−1} | |
| 2 |
A − koło o środku S = ( 1 ; 2) i promieniu r = 2
B − półpłaszczyzna
więc
A ∪ B − wszystko zakreskowane na czarno i czerwono
A ∩ B − zakreskowane równocześnie na czarno i czerwono ( odcinek kola )
A \ B − część koła nie zakreskowana na czerwono