matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie (oblicz F)
ubidragon:
Równanie jest następujące: L=2LF
V
2
gdzie L =
2( kg)
V
2
LF =
kF
2( kg +
)
m
Trzeba wyliczyć niewiadomą F V,k,g,m są danymi Głowię się już godzinę nad tym zadaniem, co chwila wychodzi inny wynik, możliwe, że źle mnożę ułamki.
5 lut 21:59
PW:
Coś nam tu dziwnego pokazujesz. Jeżeli L=2LF, to
1
F=
2
5 lut 23:08