INDKUCJA UDOWODNIJ
Uczeń: Udowodnij ,że dal n ∊ N zachodzi następujący wzór
| | n(n +1) | |
1 + 2 + ... + n= |
| |
| | 2 | |
5 lut 21:42
5 lut 21:43
Uczeń: Dzięki Zamykam
5 lut 21:45
Ajtek:
Nie zamykaj tylko przeanalizuj.
5 lut 21:45
5 lut 21:46
zawodus: prościej bez indukcji dodać wyrazy ciągu arytmetycznego...
5 lut 21:47
Ajtek:
Chciał indukcję, ma indukcję.
5 lut 21:47
Uczeń: czyli zawodous ?
5 lut 21:48
Uczeń: Musi byc INDUKCJA niestety w tym zadaniu
5 lut 21:48
Marcin: a
1=1 r=1
S
9=..
5 lut 21:49