:)
Klara: Nie za bardzo wiem, jak mam się zabrać za to zadanie. Mógłby mi ktoś pomóc?

Oblicz wartość m wiedząc,że proste k i l są równoległe, gdy k: y=(m+4)x−1 l: y=−mx+2
5 lut 21:16
Ajtek:
Kiedy proste są równoległe
5 lut 21:17
Alfa: proste są równoległe, gdy mają takie same współczynniki kierunkowe, czyli:
ak = al
m + 4 = −m
wystarczy rozwiązać powyższe równanie
5 lut 21:18
Klara: Wiem kiedy są równoległe, tylko nie za bardzo wiem, skąd się wzięło m+4=−m
5 lut 21:19
5-latek: To napisz tu jaki wspolczynnik kierunkowy ma prosta k i prosta l
5 lut 21:26