matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra
kratka:
Mógłby mi ktoś pomóc w z wyznaczeniem macierzy X z równania?
1
(A
−1
BX)
−1
=
BA
3
5 lut 21:02
Ada:
1
(A
−1
BX)
−1
*(A
−1
BX)=
BA(A
−1
BX)
3
1
I=
B*BX
3
3(B*B)
−1
=X Chyba, nigdy tego nie lubiłam.
5 lut 21:11