trygonometria
Uczeń - Jan: kto pomoze
mam udowodnic prawdziwosc tozsamosci
sinx + cos(2y−x) 1 + sin2y
−−−−−−−−−−−−− = −−−−−−−−−−
cosx − sin(2y−x) cos2y
5 lut 20:22
Uczeń - Jan: wie ktos jak to zrobić
5 lut 21:31
Mila:
No nie wiem, czy pisać, bo do poprzedniego zadania nie zajrzałeś. Może sobie z nas żartujesz?
5 lut 21:33
Uczeń - Jan: ale podziekowałem
5 lut 21:51
Uczeń - Jan: zajzalem jak mialem czas tam dlugo czekalem na odp

widziałęm ze zrobiliscie przeanalizowałem
i podziekowałem
5 lut 21:51
Uczeń - Jan: mam problem z trygonometria ale tylko z tozsamosciami
5 lut 21:52
Uczeń - Jan: to jak moglym licyc na pomoc w 2 ewentyalnie 3 przykladach
5 lut 21:53
Ajtek:
Mila może zacznij dawać wskazówki. Twoja robota (czas) czasami idzie na marne.
5 lut 21:53
Uczeń - Jan: albo wskazówki co kolwiek bo moj problem polega na tym ze nie wiem od czego zaczac czy od
rozpisywania czy od czego
5 lut 21:55
Uczeń - Jan: na marne nie dizie wypraszam sobie defakto nie zagldalem przez 2 dni bo bylem albo szkole albo
w pracy i czasu nie mialem a skorzystac i tak skorzystałem a podziekowałem tez bo kawał dobrej
roboty Mila zrobiłą / zróbił więc doceniam trud i wysiłek
5 lut 21:57
Mila:
Zaraz.
5 lut 22:10
Uczeń - Jan : Dziękuje bardzo że wgl zdecydowałes sie mi pomoc

przepraszam ze przy ostatnim poscie /
zadaniu tyle nie odpowiadałem
5 lut 22:11
Uczeń - Jan: mógłbym liczyc na wsparcie
5 lut 22:22
Uczeń - Jan :
5 lut 22:39
Mila:
Dużo pisania, sprawdzam.
5 lut 22:46
Uczeń - Jan: okej dziekuje bardzo za pomoc
5 lut 22:49
Mila:
| | sinx+cos(x−2y) | |
L= |
| = [ skorzystałamm: sin(−x)=−sinx, cos(−x)=cosx)] |
| | sin(x−2y)+cosx | |
| | | | π | | π | | sin( |
| +y)*cos(x−y− |
| ) | | | 4 | | 4 | |
| |
= |
| = |
| | | | π | | π | | sin( |
| −y)*cos(x−y− |
| ) | | | 4 | | 4 | |
| |
| | | |
= |
| = wzory na sin sumy i różnicy kątów |
| | | |
| | cosy+siny | | cosy+siny | |
= |
| * |
| = |
| | cosy−siny | | cosy+siny | |
| | cos2y+2siny cosy+sin2y | | 1+sin(2y) | |
= |
| = |
| =P |
| | cos2y−sin2y | | cos(2y) | |
5 lut 22:58
Uczeń - Jan: ojej dzieki wielkie

jeszcze raz orzepraszam ze tyle sie nei odzywalem pod tamtym zadaniem.
Naprawde mnei nie bylo dziekuje bardzo za pomoc !

jeszcze raz umsze przeanalizowac bo
srednio to ogarniam ale przynajmniej wzory znam
5 lut 23:01
Mila:
Możesz zapytac, jesli nie wiesz z jakich wzorów. Zadanko na pomyślenie.
5 lut 23:12
Uczeń - Jan : nie nie to juz ogarniam

jeszcze raz dzieki i przepraszam
5 lut 23:16