z
Ada: 1−√2 ; x; 7−√2 są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego. Oblicz ich sumę
24 paź 14:36
Eta:
a,b, c −−− tworza ciąg arytm to:
2b = a+c
więc 2x = 1 −
√2 +7 −
√2
dokończ i wyznacz wartość x
dla wyznaczonego x dodaj wszystkie trzy i otrzymasz tę sumę
i to wszystko
24 paź 14:41
Ada: a mogłabyś zrobić bo ja nie umiem tego kompletnie:( albo chociaż robić je razem ze mną:(
24 paź 14:42
Eta:
He,he

Co tu rozumieć?
padaj x?
zredukuj prawą stronę , co otrzymasz?
24 paź 14:45
Ada: 2x= 8−√2
24 paź 14:49
Ada: x=4√2?
24 paź 14:50
m.:
2x = 1 −√2 +7 −√2
zatem x = 4 − √2
1−√2 + 4 − √2 + 7−√2 = 12 − 3√2
24 paź 14:51
24 paź 14:52
Eta: Omg!
2x = 8 −2
√2 /:2
x = 4 −
√2
dodaj teraz te trzy liczby :
1 −
√2 +4 −
√2 +7 −
√2=.........
podaj wynik
czekam
24 paź 14:53
Ada: 12−3√2
24 paź 14:54
Eta:
do
m 
Nie lubię jak się ktoś wtrąca w zaczęte przeze mnie zadanie
Jak jestes taki (a) mądry(a) należało zabrać się za to zad. wczesniej "mądralo"

24 paź 14:55
Eta:
Ada ten wynik już podał ci nick"m"
24 paź 14:56