matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc, mam to na jutro...
Angelika:
Kwadrat i sześciokąt mają równe pola. ile razy jest dłuższy bok kwadratu od boku sześciokąta?
5 lut 19:43
M:
30 paź 06:02
:
t
2
√
3
k
2
=6*
4
k
2
=t
2
√
27/4
k=t
4
√
27/4
30 paź 10:06