matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stosując tw. de l'Hospitala wyznacz granicę
JaZooN:
lim x→0+ x*e
1
/x
5 lut 18:52
Ada:
e
1
x
1
(
)'*e
1
x
x
lim
=lim
= lime
1
x
1
x
1
(
)'
x
1
=exp[lim
]=
∞
x
5 lut 18:56
JaZooN:
dziękuję
5 lut 18:57