Dla jakich wartości parametrów p poniższy układ rozwiązań jest układem Cramera?
Sara: Dla jakich wartości parametrów p poniższy układ rozwiązań jest układem Cramera?
px+3y+pz=0
−px+0+2z=3
x+2y+pz=p
5 lut 17:51
5-latek: Z tego co jeszce pamietam to wyznacznik W nie moze rownac sie 0
5 lut 17:55
Sara: to bedzie p2−4p+6 ?
5 lut 17:59
Sara: i delta wychodzi ujemna?
5 lut 18:02
zawodus: Jeśli dobrze jest wyznacznik (tego nie wiem) to delta jest ujemna (to wiem) i wychodzi, że dla
dowolnego p układ jest układem Cramera.
5 lut 18:10
Sara: ok dziekuje
5 lut 18:18