calka prosze
koko: calka z x * ex3
5 lut 17:23
Ada: Ale wiesz, że rozwiązanie jest z funkcją specjalną gamma
5 lut 17:28
koko: 
?
5 lut 17:29
koko: prosze o rozwiazanie
5 lut 17:30
Ada: Miałeś funkcje specjalne

Albo inaczej nie da się tego rozwiązać, rozwiązaniem nie są funkcje elementarne.
5 lut 17:32
zawodus: całka z
x*e3x to całka elementarna...
5 lut 17:37
zawodus: Pewnie o taką chodziło
5 lut 17:37
koko: nie x do szescianu
5 lut 17:41
Janek191:
Jest
x*ex3 czy x*e3x ?
5 lut 17:41
Janek191:
Jest
x*ex3 czy x*e3x ?
5 lut 17:42
koko: x*ex3 (to pierwsze)
5 lut 17:48
Hary: x*e3x
5 lut 17:48
HopeZ: Klasyk przez części, pochodna z x całka z e3x...
5 lut 17:51
Ada: ∫xe
3x dx=
v=x v'=1
przez części.
5 lut 18:05