Narysować obszar ograniczony krzywymi i obliczyć jego pole
KOKO: Narysować obszar ograniczony krzywymi i obliczyć jego pole
x=1/x2
y=x
x=4
5 lut 16:59
Ajtek:
Coś mi nie pasi treść zadania.
5 lut 17:01
Janek191:
5 lut 17:04
Janek191:
Punkt przecięcia, to P = ( 1; 1)
4 4
| | 1 | |
P = ∫ ( x − |
| ) dx = ∫ ( x − x−2 ) dx = |
| | x2 | |
1 1
5 lut 17:09
Janek191:
Punkt przecięcia P = ( 1; 1)
4 4
| | 1 | |
P = ∫ ( x − |
| ) dx = ∫ ( x − x−2 ) dx = ... |
| | x2 | |
1 1
5 lut 17:10
KOKO: przepraszam mój bład,
y=1/x2
5 lut 17:10