logarytmy proszę o pomoc
mala_17: log81(log27(log9 729))
Log9 (log3 27)
log8(log4(log2 16))
log5[log3(logx3)]=0
log[log3(log2x)]=0
log2[log2(log2x)]=1
log0,5(log2x)=1
x=log8[log4(log3 9)]
log2(log√2x)=2
5 lut 15:00
asdf: frytki tez? wlasne obliczenia pierw...
5 lut 15:02
Janek191:
Jedno Ci zrobię

log
81 ( log
27 ( log
9 729) = log
81 ( log
27 3) =
| | 1 | |
= log81 ( log33 3 ) = log81 ( |
| log3 3) = |
| | 3 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
= log34 |
| *1 = |
| log3 |
| = |
| *( − 1) = − |
| |
| | 3 | | 4 | | 3 | | 4 | | 4 | |
5 lut 15:10
J: A ja trzecie, dla zachęty:
log8[log4(log216)] = log8(log44) = log81 = 0
5 lut 15:28