calka
koko: oblicz calke przy x−>2 e(1/2−x)
5 lut 14:34
koko: czy bedzie to nieskonczonosc?
5 lut 14:35
asdf: calke przy x−>2

?
5 lut 14:36
koko: tak
5 lut 14:37
koko: sory granice
5 lut 14:38
asdf: = e
1/2 − 2...i tyle, czego chciec wiecej?
5 lut 14:50
koko: no tak wtesy wydzie e do nieskonczonosci czyli nieskoczonosc tak?
5 lut 14:55
asdf: jaka nieskonczonosc?! piszesz x−> 2 to e1/2−x dąży do e1/2−2...
5 lut 14:59
koko: 1/0 to niesk.
5 lut 15:08
koko:
5 lut 15:14
asdf: 1/0 = niesk..ale gdzie tu masz taki symbol?
5 lut 15:24
koko: 2−2 to 0
5 lut 15:39
Ajtek:
| | 1 | |
Wykładnik wygląda tak: |
| ? |
| | x−2 | |
Cześć
asdf 
.
5 lut 15:40
koko: w mianowniku jest 2−x
5 lut 15:59
koko:
5 lut 16:06
Ajtek:
| | 1 | |
I wszystko jasne. Na przyszłość użyj nawiasów. 1/(2−x), ponieważ Twój zapis 1/2−x= |
| −x. |
| | 2 | |
Natomiast lim
x→2− e
1/(2−x)=
∞.
5 lut 16:11
koko: i to takie proste jest? nie trzeba uzywac zadnych metod?
5 lut 16:18
Ajtek:
Nie.
5 lut 16:22
asdf: czesc Ajtek
5 lut 17:39
Ajtek:

.
5 lut 17:41