ciag geom.
aabb: Dany jest ciag geometryczny (an) , w ktorym a3=−9 , a6= −13
. Ile wynosi iloraz tego ciągu?
5 lut 13:35
Ajtek:
a6=a1*q5
5 lut 13:36
5 lut 13:36
J: a6 = a3*q3 − i wylicz q
5 lut 13:37
Ajtek:
Źle spojrzałem.
a6=a3*q3
5 lut 13:37
Ajtek:
Witam
Bogdan,
J 
.
5 lut 13:37
5 lut 13:37
J: Witam
5 lut 13:38
Bogdan:
dzień dobry
5 lut 13:38
5 lut 13:39
Walt White: więc q=... V q=...
5 lut 13:43
aabb: Dziękuję pięknie
5 lut 13:44
J: Może jest problem z podzieleniem ułamka przez liczbę
5 lut 13:44
J: Jednak nie było.
5 lut 13:44
aabb: Wszystko jest jasne

Próbowalam sama ,ale widziałam tylko rozwiązania do zadań , gdzie było
podane a1 a tu jednak inna sytuacja
5 lut 13:54