Proszę o pomoc ! pilne bardzo !! !! :(
Aleksandra: Znaleść zbiór wszystkich punktów ciągłości funkcji
{ 1 x=1.
5 lut 12:05
zawodus: może nieciągłości?
5 lut 12:06
Aleksandra: Nie tylko ciągłości. proszę o pomoc !
5 lut 12:07
Aleksandra: dodam ze to jest w jednej klamrze wszystko bo nie umiałam tego ustawić żeby było w jednej
klamerce
5 lut 12:08
wredulus_pospolitus:
zbadaj granicę lewo i prawostronna ... sprawdź czy są one sobie równe i wynoszą '1'
wtedy funkcja jest ciągła w R ... w przeciwnym razie nie jest ciągła w x=1
5 lut 12:11
Aleksandra: ehh szkoda bo mam z tym problem jak to rozwiązać a mam dziś zaliczenie o 15:(

wiec będzie
lipa ...
5 lut 12:15
wredulus_pospolitus:
zawsze jest sesja poprawkowa
5 lut 12:15
Aleksandra: kurcze nie dał byś rady to rozpisać, naprawdę mam z tym problem a nie chce mieć poprawki bo mi
programowanie zostaje a z tego to w ogóle jestem słaba

proszę pomóżcie .....
5 lut 12:19
wredulus_pospolitus:
granicy nie potrafisz policzyć
5 lut 12:20
Janek191:

Wykres danej funkcji :
5 lut 12:21
Aleksandra: od −
∞ do 1 ⋁ 1 do +
∞ tak

?
5 lut 12:23
Aleksandra: dzięki Janek za chęci na prawdę

!
5 lut 12:23
Janek191:
Granica lewostronna
| | x2 + 3 | |
lim x →1− |
| = − ∞ |
| | x − 1 | |
Granica prawostronna
| | x2 + 3 | |
lim x → 1+ |
| = + ∞ |
| | x − 1 | |
5 lut 12:25
Janek191:
Granica lewostronna
| | x2 + 3 | |
lim x →1− |
| = − ∞ |
| | x − 1 | |
Granica prawostronna
| | x2 + 3 | |
lim x → 1+ |
| = + ∞ |
| | x − 1 | |
5 lut 12:25
Janek191:
Odp.
R \ { 1} = ( −
∞; 1) ∪ ( 1 ; +
∞ ) zbiór wszystkich punktów ciągłości funkcji f
5 lut 12:29
Janek191:
Odp.
R \ { 1} = ( −
∞; 1) ∪ ( 1 ; +
∞ ) zbiór wszystkich punktów ciągłości funkcji f
5 lut 12:30
Aleksandra: jesteś moim mistrzem dziękuję

mam nadzieję że uda się zdać ! pozdrawiam cię serdecznie Janku
5 lut 12:45
Janek191:
Jaki kierunek studiujesz ?
5 lut 12:52